Apie įmonę

Akcinė bendrovė „Latfood“ įsteigta 1993 metų gruodžio mėnesį ir šiuo metu yra pirmaujanti Latvijoje bulvių perdirbimo įmonė, kurios pagrindinė veikla – bulvių traškučių ir sūdytų užkandžių gamyba ir realizacija.

Latvijoje mūsų produkcija atpažįstama iš mūsų prekės ženklo – „Ādažu Īstie Čipsi“, tuo tarpu produkcija prekės ženklu „Taffel“ eksportuojama į kaimyninių ir užsienio šalių rinkas.

Gamindami ir papildydami pamėgtą sūdytų užkandžių asortimentą, mes garantuojame aukščiausią kokybę, kuri yra grindžiama kokybės standartų laikymusi ir atkakliais tobulinimo darbais. AS „Latfood“ investuoja lėšas gamyklos modernizavimui, kurdama naujas plėtros galimybes ir pasiūlymus mūsų vartotojams. Įmonėje įsteigta ir veikia savikontrolės sistema, kuri 2006 metais buvo patobulinta atsižvelgiant į „Orkla Food“ parengtus maisto saugumo reikalavimus „OFSS“.

Istoriškai bulvių perdirbimo ištakos siekia 1972 metus, kai žemės ūkis „Adaži“ pradėjo gaminti „Maskvos traškius bulvių šiaudelius“ ir bulvių krakmolą.
Devintojo dešimtmečio pradžioje pradėjo veikti gamykla ir bulvių sandėlis, kuriame buvo galima saugoti net 15 000 tonų bulvių. 1995 metais, dalyvaujant Suomijos kompanijai, AB „Chips“, „Latfood“ tapo akcine bendrove.

Kai 2005 metais AB „Chips“ įėjo į Norvegijos kompanijos „Orkla Group“ sudėtį, „Latfood“ įvyko nelaimė – gaisras. Tačiau jau 2006 metais atnaujintoje gamykloje pradėjo veikti naujos bulvių traškučių, kukurūzų užkandžių - krekerių, lazdelių – gamybos linijos.

Šiandieną, turėdama beveik 20 metų patirtį, AS „Latfood“ užima stabilią vietą vietos rinkoje ir tęsia savo eksporto veiklą. Mes uoliai dirbame, kad gerintume vartotojų žinias apie sūdytų užkandžių kategoriją bendrai ir informuotume apie mūsų produktus. Kasmet įmonės apyvarta didėja, tokiu būdu yra kuriamos naujos plėtros galimybės ir siekiama tobulėti ir užimti dar didesnę rinkos dalį.